2018. ápr 17.

Ikonikus szerepek, amiket majdnem más alakított

írta: agn.f
Ikonikus szerepek, amiket majdnem más alakított

Egy filmet rengeteg munka előzi meg. Ebből egyik legfontosabb, a megfelelő színészek kiválasztása, amely folyamat sokszor évekig is eltarthat. A mára már klasszikussá vált filmek egytől egyig büszkélkedhetnek egy olyan emlékezetes alakítással, ami nélkül el sem tudnánk képzelni az adott alkotást. Ma már nehéz belegondolni, vajon milyen lett volna a Micsoda nő! Julia Roberts nélkül vagy Forrest Gump Tom Hanks nélkül. Pedig volt rá esély, hogy nem ők játsszák az ikonikus karaktereket. Lássuk, kik azok a színészek, akik szintén esélyesek voltak ezekre a szerepekre!

Britney Spears, Szerelmünk lapjai

A 2004-ben debütáló romantikus film sokáig a legkedveltebb filmnek számított ebben a műfajban. Valószínűleg hölgyek millió sírták végig az alkotást. Ebben pedig komoly szerepe volt a film főszereplőjét alakító Rachel McAdams-nek. A stúdió, a női karakter megformálására rengeteg színésznőt hallgatott meg, köztük Britney Spears-t is, aki majdnem meg is kapta a szerepet. Britney más filmes alakításait látva nem meglepő, hogy végül a készítőknek McAdams-re esett a választásuk.

mas-3.jpgTim Mosenfelder - gettyimages.com / New Line Cinema

Hugh Jackman, James Bond

Még évekkel ezelőtt kérték fel Hugh Jackman-t a leghíresebb kém alakítására. Végül Jackman visszautasította az ajánlatot az X-Men-filmekre hivatkozva. A színész azonban azóta se mondott le teljesen a 007-es ügynök szerepéről. Egy 2015-ös interjúban azt nyilatkozta, komolyan meggondolná, ha felkérnék ismét a karakter megformálására.

mas-4.jpgtimesofindia.indiatimes.com

Gwyneth Paltrow, Titanic

El tudnánk képzelni a Titanic álompárját Kate Winslet nélkül? Nem igazán. Pedig a női főszerepre állítólag Jennifer Aniston, Nicole Kidman, Drew Barrymore és Reese Witherspoon is jelentkezett. A legesélyesebb jelölt sokáig Gwyneth Paltrow volt, aki végül nemet mondott Rose szerepére.

mas-5.jpgohofeed.com

Molly Ringwald, Micsoda nő!

A Micsoda nő! esetében hosszú a lista, hogy ki mindenki jött számításba Vivian szerepére. Molly Ringwald neve különösen sokszor előkerült. Molly végül visszautasított a szerepet, ugyanis nem igazán tetszett neki, hogy egy prostituáltat kell játszania. Bár a színésznő azóta inkább TV-sorozatokban látható, saját bevallása szerint nem bánja, hogy elutasította az ajánlatot, hiszen Julia Roberts tette a filmet azzá, ami!

mas-6.jpgdbtechno.com

John Travolta, Forrest Gump

Hollywood egyik legjobb színészének tartott Tom Hanks elől egy hajszálon múlt, hogy ne lopják el a szerepet. A kiszemelt jelölt John Travolta lett volna, aki azóta élete egyik legnagyobb hibájának tartja, hogy nem vállalta el Robert Zemeckis felkérését. Azonban valószínűleg a film rajongói egy pillanatra sem bánják, hogy végül a szerepet Hanks alakította.

mas-7.jpgcupofourtay.wordpress.com

Nicole Kidman, Mr. és Mrs. Smith

Vajon mi lett volna, ha Angelina Joliet és Brad Pittet nem hozza össze a sors a Mr. és Mrs. Smith forgatásán? Pedig eredetileg a szerepre Nicole Kidman-t kérték fel a készítők, aki végül visszautasította a lehetőséget. 

mas-8.jpgthenewdaily.com.au

Will Smith, Mátrix

Kranu Reeves-ről elsőként mindannyiunknak a Mátrix ugrik be. Pedig nem sokon múlott, hogy végül Will Smith vállalja el a szerepet. A producerek elsőként a Függetlenség napjával berobbant színészt akarták megszerezni a produkcióhoz, de végül Smith elutasította az ajánlatot. Később egyik interjújában elárulta, hogy végül örül, hogy nem vállalta el a szerepet, mert akkor még nem érezte magát túl érett színésznek az alakításhoz.

mas-9.jpgqfmzambia.com

Miért fáradnátok a sorban állással, ha pár gombnyomással tiétek lehet a kívánt mozijegy? 
Ehhez használjátok a Simple alkalmazást!

 

Forrás: simplemost.comvariety.com

Szólj hozzá