2017. dec 04.

10 tény a Han Solo filmről

írta: agn.f
10 tény a Han Solo filmről

Kevesebb, mint 6 hónapon belül megjelenik a Star Wars sorozat legújabb műve, a Solo: Egy Star Wars Történet című film. Most megmutatjuk azt a 10 tényt, amit biztosan tudunk a készülő filmről.  

1. A cím

solo-1.jpg

A legújabb Star Wars rész címét idén októberben jelentették be a készítők. A film a 2016-os Zsivány Egyes folytatása lesz. A új rész magyarul Solo: Egy Star Wars Történet címmel fog debütálni a mozikban.

2. Eredettörténet

solo-11.jpg

A történetről egyelőre csak annyit tudunk, hogy 10 évvel a Star Wars: Egy Új Remény előtt játszódik. A forgatókönyvíró, Lawrence Kasdan elárulta, hogy Han a filmben a 20-as éveinek elején fog járni, amikor még nem volt csalódásoktól, kiábrándulásoktól terhelt.

3. A casting

solo-3.jpg

Több, mint 3 ezer színészt hallgattak meg Solo szerepére. Végül Alden Ehrenreich-re esett a készítők választása, akit Londonban, a Star Wars Celebration Europe III. színpadán több ezer rajongó előtt mutattak be. Alden-t nem először láthatják a nézők a mozivásznon, hiszen szerepelt a Lenyűgöző Teremtmények és az Ave, Cézar című filmben is.

4. Színészek

solo-4.jpg

Alden Ehrenreich mellett a filmvásznon feltűnik majd a bűnöző Beckett szerepében Woody Harrelson is. A misztikus Kira-t a Trónok Harcából ismert Emilia Clarke fogja játszani. Keveset tudunk a Westworld sztárjának, Thandie Newton szerepéről, aki a hírek szerint a Galaktikus Birodalom egyik tagjának bőrébe fog bújni. A filmben állítólag Phoebe Waller-Bridge is feltűnik majd, azonban az ő karakteréről egyelőre csak annyit tudunk, hogy CGI technológiával lesz megalkotva.

5. Lando Calrissian

solo-5.jpg

A TV-sorozatokból ismert Donald Glover fogja játszani a szerencsejáték-függő és csempész Lando Calrissian szerepét. A történet szerint Han Lando-tól nyerte meg az Ezeréves Sólymot egy kártyajátékban. Kíváncsian várjuk, vajon láthatjuk-e a jelenetet az új filmben?

6. Csubakka

solo-6.jpg

A következő Star Wars filmben sem fog hiányozni Hans hűséges barátja, Csubi, akit egy finn származású színész, Joonas Suotamo fog megformálni. Suotamo az Ébredő Erőben és az Utolsó Jedi-ben is feltűnt, ahol az eredeti színésszel, Peter Mayhew-al együtt játszották a szerepet.

7. Westernfilmes hangulat

solo-7.jpg

A hírek szerint az új Star Wars film kicsit westernfilmes hangulatot kap, ami szerintünk nagyon jól illik Han karakteréhez. Kathleen Kennedy beszélt erről bővebben: „Han Solo film sok szempontból fog hasonlítani egy westernfilmhez. Frederic Remington festményeinek színei fogják meghatározni a film a hangulatát."

8. Rendező

solo-88.jpg

Az utóbbi hónapokban elbocsátották a film két rendezőjét, Phil Lord-ot és Chris Miller-t. A rendezői székbe így az Oscar-díjas Ron Howard került, akinek nem idegen ez a feladat. 1973-ban ugyanis együtt dolgoztak George Lucas-szal az American Graffiti című filmen, amiben Howard színészként, Lucas pedig rendezőként vett részt.

9. Filmzene

solo-9.jpg

Star Wars zenéje minden idők egyik legikonikusabb filmzenéje, melyet John Williams szerzett. Azonban a hírek szerint a Solo film zenéjét egy másik zeneszerző, név szerint John Powell fogja elkészíteni. Powell nem ismeretlen a filmszakmában, ugyanis ő készítette a Shrek, a Kung Fu Panda és az Így neveld a sárkányodat zenéjét is.

10. Megjelenés

solo-10.jpg

A filmet 2018. május 25-én fogják bemutatni a mozikban, a Star Wars: Egy új remény 41. évfordulóján, ahol Han Solo karaktere először feltűnt.

A legújabb Star Wars filmért nem kell ennyit várni! A Star Wars: Az Utolsó Jedi december 13-án kerül a mozikba. Ha nem akarsz lemaradni a premierről, irány a Simpe alkalmazás és szerezzétek meg a jegyet két kattintással!

Forrás: IMDb

Képek forrása: IMDb

Szólj hozzá

Star Wars Han Solo