2017. dec 13.

Az X-Men: Dark Phoenix az erős nőket ünnepli!

írta: agn.f
Az X-Men: Dark Phoenix az erős nőket ünnepli!

x-men-1.jpg

Egyre több infó derül ki a nálunk a Főnix halála címen ismert új X-Men filmről. Azt már tudtuk, hogy a film főszereplője Jean Grey karaktere lesz. A most napvilágot látott interjú alapján nagyon úgy tűnik, hogy a film kifejezetten a női karakterekre fogja helyezni a hangsúlyt.

A film rendezője, Simon Kinberg az Entertainment Weekly-nek adott interjújában beszélt a filmről:

„Nagyon fontosnak tartom a képregények és a színésznők által játszott karakterek erejét kiemelni, a központi történet is erre fog fókuszálni.”

A Főnix halálának története nem most először jelenik meg a mozivásznon. A 2006-os X-Men: Az ellenállás is feldolgozta a Dark Phonix történetét, azonban a film finoman szólva nem aratott nagy sikerült a rajongók és a kritikusok körében.

x-men-2.jpg

Az új film főszereplője, Sophie Turner is nyilatkozott a témában:

„Szerintem rengeteg újítás van a mostani szuperhősfilmekben. Ez a film egy dráma, ahol a női karakter a hős és a gonosz is egyben. A film ő és a többi nő kapcsolatára épül, főleg Jessica Chastain karakterére. Nagyon izgalmas látni, hogy ez a két női karakter a film legfontosabb szereplője, mindketten nagyon sok rétegből épülő, komplex figurák.”

Kíváncsian várjuk, hogy Sophie Turner, Chastain és Jennifer Lawrence mit fog kihozni az új X-Men részből. Az X-Men: Dark Phoenix 2018. november elején kerül majd a mozikba.

x-men-3.jpg

Forrás: Entertainment Weekly

Képek forrása: IMDb

Szólj hozzá

X Men