2017. dec 14.

Disney megvette a Fox-ot!

írta: agn.f
Disney megvette a Fox-ot!

disney.jpg

Most már biztos a hír! Megszületett az alku, amire már hetek óta vártunk.

A napokban többször is írtuk arról, hogy a Disney tervezi a Fox felvásárlását.  Most pedig meg is született az évszázad üzlete. A Disney nem csak a 20th Century Fox-ot, hanem a 20th Century Fox Television-t, a FX és a National Geographic csatornákat is megvette. A Fox tulajdonában így egyedül a Fox News és a Fox broadcast csatorna maradt.

A Disney 55,4 milliárd dollárért vette meg a vállalatot, a végösszeg az átvállalt hitellel együtt 66,1 milliárd dollárra rúgott.

A legtöbb rajongó nagy lelkesedéssel fogadta a hírt, hiszen így kedvenc szuperhőseiket egymás mellett láthatják harcolni. Így már biztos, hogy az X-Men csatlakozik a Marvel hősökhöz. Az X-Men mellett még szert tettek a Deadpool, The Simpsons, Avatar, Kingsman, Alien, Predator, Majmok bolygója, Die Hard filmekre is.

Az még nem teljesen világos, hogy mit fog ez jelenteni a filmvilág szempontjából, mint ahogy az sem, milyen logó alatt fognak megjelenni ezek a filmek. Mindenesetre a Disney birodalma egyre nagyobbra duzzad, ami jelentősen átrendezi a filmes erőviszonyokat.

Forrás: bbc.com

Kép forrása: collider.com

Szólj hozzá