2017. dec 18.

Tarolt Az utolsó Jedik a mozikban!

írta: agn.f
Tarolt Az utolsó Jedik a mozikban!

lastjedi.jpg

Várható volt, hogy a legújabb Star Wars filmet sokan megnézik majd a mozikban, azonban valószínűleg ezekre a számokra még a legnagyobb rajongók sem számítottak.

A nemrég megjelent Star Wars: Az utolsó Jedik minden idők második legjobb nyitóhétvégéjét hozta Amerikában. A tengerentúlon péntek óta vetítik a Star Wars 8. részét, azonban a szerencsések már csütörtökön megnézhették a filmet, ami így az első napon összesen 45 millió dolláros bevételt termelt. Ez a hétvégi számokkal együtt összesen 215 millió dollárt jelent.

Ennél csak egyetlen film örvendett nagyobb népszerűségnek, mégpedig az előző Star Wars rész, Az ébredő erő, ami 59 millió dollárt termelt az első napon, az első hétvégén pedig 247 millió dollárral lett az első legerősebb nyitását produkáló film az Egyesült Államokban. Ezen kívül az első Bosszúállók film és a Jurassic World szerepel még a listán, mindkettő 200 millió dollár feletti nyitóhétvégével kezdett Észak-Amerikában.

A számokat elnézve a legoptimálisabbak is meglepődtek az eredményen. Arról nem is beszélve, hogy a film világszerte 450 millió dolláros bevételt hozott.

Forrás: MovieWeb

Kép forrása: IMDb

Szólj hozzá

Star Wars Star Wars 8