2017. dec 20.

2017-es év legsikeresebb filmjei

írta: agn.f
2017-es év legsikeresebb filmjei

top10.jpg

Az idei év egy igazi paradicsom volt a filmrajongók számára. Az IMDb összegyűjtötte a 2017-es év 10 legsikeresebb filmjét, a nézői értékelések alapján. Mutatjuk a listát:

10. Szárnyas fejvadász 2049

A Szárnyas fejvadász folytatására csaknem 35 évet kellett várnunk. Ráadásul a filmben Ryan Gosling mellett az eredeti főszereplőt, Harrison Fordot is láthatjuk. A Magyarországon forgatott film nem döntött nézettségi rekordokat Amerikában, sem hazánkban, azonban a listán mégis a 10. helyen szerepel. 

9. Thor: Ragnarök

Óriási sikerrel mutatkozott be a Thor legújabb része, a Ragnarök. A mostani részt Taika Waititi rendezte, aki végre kihasználta a karakterben rejlő komikus adottságokat. A film tele van jobbnál jobb beszólásokkal és poénokkal, amiket a közönség nagy lelkesedéssel fogadott.

8. Alien: Covenant

Bár a film a Prometheus folytatása, valójában komolyan szakít az előző film világával. A történet szerint az emberiség egy újabb lakható bolygót keres. Aki pedig az eddigi filmekből hiányolta az Alieneket, most nem csalódhat, hiszen a filmben kíméletlenül és brutálisan vadásszák le hőseinket.

7. Széttörve

A Széttörve című film az utóbbi idők egyik nagy filmes meglepetése. M. Night Shyamalan alkotása a címmel ellentétben nagyon is egy kerek, egész történet. James McAvoy főszereplésével készült thrillert nem csak a közönség, hanem a kritikusok is szerették. A film pedig hatalmas bevételt is produkált, míg összesen 9 millió dollárból készült, végül több mint 275 milliós bevételt hozott a készítőknek.

6. Az Igazság Ligája

A világ DC-s szuperhősei összefogtak, hogy ezúttal együtt mentsék meg a világot. Bár a kritikák és a nézői vélemények sem voltak egyértelműen pozitívak, úgy látszik a nézők mégis a 6. helyre szánták az idei év grandiózus szuperhősös filmjét.

5. Galaxis Őrzői Vol. 2

A Galaxis Őrzői folytatása hozta az első résztől elvárt friss, formabontó, Marvel-filmektől nem megszokott stílust. A filmben számos eddig ismeretlen, de jobbnál jobb karaktert mutattak be. A humoros beszólogatások és a vicces, akciódús jelenetsorok azonban megmaradtak. A film pedig nagyon úgy tűnik, hogy trilógiává duzzad, ugyanis 2020 elején jön a folytatás is.

4. Logan

Az X-Men-ből ismert Farkas utolsó alkalommal kapott önálló filmet, emiatt a mutánst alakító Hugh Jackman beleadott mindent az alakításba. A filmet nem csak a rajongók, hanem a kritikusok is nagy lelkesedéssel fogadták. A történet szerint Logan visszavonultan éldegél egészen addig, amíg egy újonc felbukkanása teljesen felforgatja nyugalmát. Legnagyobb sajnálatunkra Jackman utoljára játszotta el Rozsomák szerepét.

3. Szépség és a szörnyeteg

A Disney egyik klasszikus meséjének élőszereplős változata is szerepel a listán, ami egy igazi kasszasiker lett és rengeteg rekordot megdöntött. Felröppentek arról is a pletykák, hogy esetleg a folytatás is érkezik, aminek azt hisszük, minden Disney rajongó nagyon örülne.

2. Wonder Woman

A Wonder Woman sztárja, Gal Gadot az idei évben kétszer is szerepel a listán, míg az Igazság Ligájában többedmagával harcolt, ez esetben egy önálló filmben mutathatta meg erejét. A film sikerén felbuzdulva pedig érkezik a folytatás is, ami 2019 karácsonyára várható.

 

1. AZ

Bár az AZ-t nem minden horrorrajongó fogadta felhőtlen lelkesedéssel, azonban az tagadhatatlan, hogy a film nézettségi rekordokat döntött világszerte. Stephen King könyvéből készült filmadaptáció akkor is kihagyhatatlan, ha esetleg nem szereted a műfajt.

 Forrás: IMDb.com

Szólj hozzá