2017. dec 28.

Nem folytatódik az Alien: Covenant?

írta: agn.f
Nem folytatódik az Alien: Covenant?

alien-1.jpg

Bár még csak idén mutatták be az Alien: Covenant-ot, máris egyre valószínűbb, hogy ezzel a résszel be is fejeződött a projekt.

Az Alien rajongók együttes örömére néhány éve jelentette be Ridley Scott a Prometheus című filmet, ami a klasszikus első rész előtti előzménytörténetet mutatta be. Ezt követte az idén bemutatott Covenant, ami már eléggé megosztotta a rajongókat. Scott azonban minden nyilatkozatában azt hangsúlyozta, hogy rengeteg új ötlete van a folytatásra, amire nem kell sokáig várni, hiszen már a forgatókönyv is elkészült.

Azonban most nagyon úgy tűnik, hogy a film nem kap következő részt. Egy új bennfentes beszámoló szerint a Fox elkaszálta a tervezett filmet. Eredetileg már régen el kellett volna kezdődnie a forgatásoknak Sydney-ben, azonban az előző rész bevételi eredményeit látva kiürítették a készülő film raktárépületeit és leállították a projektet. Nem is csoda, hiszen a Covenant film összesen 240 millió dolláros bevételt hozott világszerte, ami jóval kevesebb, mint amennyire a Fox számított. Így hát nagyon úgy fest, hogy a betervezett folytatást nem láthatjuk a mozikban.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy mindeközben a Disney megvette a Fox-ot, így sok minden változhat még. Az azonban egyre biztosabb, hogy ha mégis elkészülne a projekt, valószínűleg nem Scott tervei alapján történne. 

alien-2.jpg

Forrás: MovieWeb

Képek forrása: IMDb

Szólj hozzá

Alien