2018. jan 03.

Folytatódik a Ragyogás?

írta: agn.f
Folytatódik a Ragyogás?

doctor2.jpg

Az Az sikere után úgy tűnik, egyre több Stephen King-regény kaphat filmes adaptációt. Elkezdődtek a találgatások ,vajon melyik sikerkönyvet láthatjuk legközelebb megelevenedni a filmvásznon.

Stanley Kubrick 1980-as hátborzongatóan izgalmas klasszikusa nem csak abban az időben aratott hatalmas sikert, hanem mai napig a legjobb Stephen King-feldolgozások között emlegetik. A filmben a főszereplő, Jack Nicholson élete egyik legjobb alakítását nyújtja benne. A film annak ellenére is zseniális, hogy állítólag King-nek nem nyerte el a tetszését, valószínűleg azért, mert a rendező szinte teljesen átformálta a sikerregényt.

Bár a Ragyogás kerek lezárt történet, a mester  2013-ban mégis kiadta a könyv folytatását, Doctor Sleep (Álom doktor) címmel. Bár a folytatást hatalmas várakozás övezte, mégsem robbant akkorát, mint ahogy azt várták.

Most azonban egyre valószínűbb, hogy elkészülhet a Doctor Sleep filmes feldolgozása. A projekttel kapcsolatban pedig nem más nyilatkozott, mint az elmúlt évek egyik legizgalmasabb horror-rendezője, Mike Flanagan, aki elmondása alapján nagyon szívesen elkészítené a klasszikus film folytatását.

doctor1.jpg

Flanagan-től egyébként nem idegenek a King-történetek, ugyanis nemrég a Netflix részére már elkészített egy adaptációt Gerald’s Game címmel. Most pedig az egyik interjúban arról beszélt, hogy más King történetet is szívesen megfilmesítene:

„Legjobban az Álom doktort és a Lisey történetét filmesíteném meg. Mind a kettőt azért, mert nagyon könnyen tudok azonosulni a főszereplőkkel. Lisey története egy lenyűgöző alkotás, ami jól bemutatja a házasságot. Az Álom doktornál, pedig ki nem szeretne visszatérni Danny Torrance világába?”

Egyelőre a projekttel kapcsolatban semmilyen hivatalos hír nincs, azonban nem kizárt, hogy a klasszikus film folytatását nemsokára láthatjuk a Netflixen vagy akár a mozikban.

doctor_sleep.jpgForrás: moly.hu

Forrás: bloody-disgusting.com

Képek forrása: IMDb.com

Szólj hozzá

horror filmek Stephen King