2018. jan 09.

Folytatódhat a Szárnyas fejvadász?

írta: agn.f
Folytatódhat a Szárnyas fejvadász?

blade.jpg

Bár a tavaly bemutatott Szárnyas fejvadász 2049 bevételi eredményei alapján kérdéses, hogy jön-e a folytatás, az eredeti film rendezője Ridley Scott másként látja a franchise jövőjét.

A Ridley Scott által rendezett eredeti 1982-es filmnek a tavaly bemutatott folytatása eléggé megosztotta a közönséget. Bár voltak, akiknek tetszett a film, az tagadhatatlan, hogy a bevételi számok alapján a 2017-es év egyik legnagyobb üzleti bukása volt. Míg a film 150 millió dollárból készült el, az amerikai bevételek szerint a film csupán 91 millió dolláros hasznot hozott. Ezáltal kétséges, hogy a stúdió szeretné-e folytatni a kultikus filmet.

Scott egyik interjújában beszélt arról, hogy maga sem volt teljesen megelégedve az új filmmel. Állítólag a film új rendezőjével, Denis Villeneuve-val több összetűzése volt a forgatások alatt. Ennek ellenére az eredeti rendező még lát reményt a franchise-ban, és elmondása alapján nagyon szívesen folytatná saját maga a Szárnyas fejvadászt, sőt már meg is vannak az ötletei a folytatáshoz.

„El lehetne mesélni egy másik történetet is. Vannak ötletem is ezzel kapcsolatban, amik már csak arra várnak, hogy kidolgozzuk őket.”

Scott már a 80-as években is szeretett volna folytatást készíteni, hiszen a történet K.W. regénye alapján készült, aki összesen 3 további részt is írt. Így már csak az a kérdés, hogy a nézők és a stúdió szeretne-e belevágni egy újabb Szárnyas fejvadász epizódba. Egyelőre a bevételi eredményeket látva úgy tűnik felesleges azon izgulnunk, hogy a közeljövőben készül a folytatás.

blade-2.jpg

Forrás: cinemablend.com

Képek forrása: IMDb

Szólj hozzá

Szárnyas fejvadász