2018. jan 11.

2018 legjobban várt női főszereplős filmjei!

írta: agn.f
2018 legjobban várt női főszereplős filmjei!

noi-1.jpg

Az utóbbi években egyre inkább előtérbe került az a filmes trend, miszerint egyre több filmben női karaktereket helyeznek a középpontba. Legyen szó szuperhősfilmről, krimiről vagy thrillerről az eddig megszokott férfi főszereplőktől női színészek veszik át a stafétabotot. Most összegyűjtöttük az idei év legjobban várt női főszereplős filmjeit.

Expedíció (Február 23.)

Sajnos hivatalosan is bejelentették, hogy a 2018-as év egyik legjobban várt sci-fijét nem láthatjuk a mozikban és csak Netflixen lesz elérhető. A film Alex Garland rendezésében, Natalie Portman főszereplésével február végén érkezik a stream szolgáltatóhoz. A történet egy négytagú felderítő csapatról szól, akik egy rejtélyes térség felfedezésére indulnak, ami előttük senkinek sem sikerült.

Vörös veréb (Március 2.)

A film Jennifer Lawrence főszereplésével a kémek világába kalaúzol el bennünket. A történt egy orosz krémnőről szól, akit felkértek arra, hogy egy magas rangú CIA-osból titkokat szedjen ki. Ehhez pedig csak egy eszközt használhat: el kell csábítania. Az akció eleinte jól indul, majd azonban hiba csúszik a számításba. Izgalmasnak hangzik, ugye? Ráadásul a filmben több budapesti helyszínt is felfedezhetünk.

Időcsavar (Március 9)

Madeleine L’Engle régényét állítólag egyik fiatal olvasója inspirálta. A könyv eredetileg 1962-ben jelent meg, idén márciusban pedig a Disney kelti életre a fantasy-t. A történet szerint Meg Murry (Storm Reid) kozmikus kalandokba keveredik a zseni bátyjával és egyik osztálytársával együtt, hogy megkeressék tudós apjukat.

Tomb Raider (Március 16.)

Bár nehéz elfelejteni az eredeti, Angelina Jolie főszereplésével készült 2003-as Tomb Raider filmet, a készítők úgy érezték megérett az idő egy reboot-ra. Az idei filmben Alicia Vikander-t láthatjuk Croft szerepében, aki megpróbálja teljesíteni apjának befejezetlen küldetését.

Ocean’s 8 (Június 8.)

George Clooney és Brad Pitt főszereplésével készült 2001-es rész után idén érkezik a folytatás. A változtatás csupán az, hogy idén női főszereplőkkel izgulhatjuk végig a történetet. A filmben olyan sztárok tűnnek fel, mint Sandra Bullock, Anna Hathaway, Dakota Fanning, Katie Holmes vagy Rihanna.

Hangya & Darázs (Július 6.)
noi-1.jpg

A Hangya első részében Evangeline Lilly alakította Hope van Dyne szerepét. Már akkor is sejthető volt, hogy a jövőben nagyobb szerepet szánnak neki. Az azonban mindenkinek meglepetés lehetett, amikor az első rész stáblistájának végén a színésznő Darázs jelmezében jelent meg. A Hangya folytatásában Darázs már egyenrangú társként szerepel, ahol együtt küzdenek meg az ellenfeleikkel.

Mamma Mia! Here We Go Again (Július 20.)

A 2008-as Mamma Mia musical hatalmas sikert adatott. 610 millió dolláros bevételével egyike lett minden idők legnépszerűbb musical filmjeinek. Idén pedig jön a folytatás, ahol újra láthatjuk Amanda Seyfried-et, Maryl Streep-et, Pierce Brosnant és sok más jól ismert arcot.

X-Men: Dark Phoenix (November 2.)

noi-2.jpg

Az X-Men franchise már egyszer megpróbálta feldolgozni a Dark Phoenix történetét, akkor azonban finoman szólva nem nyerte el a nézők tetszését a rész. A készítők most újra próbálkoznak, méghozzá női főszereplőkkel és főgonoszokkal a főszerepben.

Űrdongó (December 20.)

148a0427c98c6aee356a61c84aa6d926a85593c7.jpg

A Transformers franchise Michael Bay alatt mindig férfi karaktereket helyezett a központba. Azonban az idén Travis Knight rendezésében készülő Űrdongó film főszereplője az Oscar-díjra is jelölt Hailee Steinfeld lesz, aki a történet szerint a legendás karakter személyében egy Volkswagen Bogarat fog vezetni az 1980-as években.

Mary Poppins Returns (December 25.)

noi-4.jpg

Disney néhány éve frissítette fel Mary Poppins alakját a Mr. Banks megmentése című filmben. Idén decemberben pedig érkezik az eredeti film folytatása Emily Blunt, Emily Mortimer és Ben Whishaw főszereplésével. A történet szerint a már felnőtt gyerekek meglátogatják a varázslatos nevelőnőjüket. A film valószínűleg az idei karácsony egyik legnagyobb dobása lesz.

Forrás: cinemablend.com

Képek forrása: IMDb.com

Szólj hozzá