2018. jan 29.

A Marvel Kapitány jelmezek evolúciója

írta: agn.f
A Marvel Kapitány jelmezek evolúciója

msm-0.jpg

A napokban megérkezett az első kép Brie Larson által játszott Marvel Kapitány jelmezéről. A rajongók furcsállták, vajon a karakter miért egy zöld-fekete öltözetben látható a hagyományos piros-fekete helyett. Sokan úgy gondolják, hogy a hősnő nem is ebben a jelmezben lesz látható a filmben. Most összegyűjtöttük Marvel Kapitány korábbi jelmezeit, hogy lássuk, melyik kosztümöt láthatjuk majd viszont a filmben. 

A képek megjelenése óta elkezdődtek a találgatások, vajon a karakterrel a zöld-fekete színű jelmezben találkozhatunk filmben is? Ugyanis könnyen lehet, hogy Larson csak a ruha egy prototípusát viseli. Sőt még az se teljesen biztos, hogy egyáltalán a Marvel Kapitány forgatásán készültek a fotók, hiszen hivatalosan még nem kezdődtek el a munkálatok. Így lehetséges, hogy a Bosszúállók 4 díszletei között készültek a képek. Marvel Kapitány jelmezei az évek során átmentek néhány változáson, azonban a  zöld-fekete színű jelmez, egyszer sem fordult elő ezek között. 

Ms. Marvel, 1977

A karakter elsőként Ms. Marvel néven szerepelt a képregényekben, csak később kapta a Marvel Kapitány nevet. Carol Danvers akkor vált Ms. Marvellé, amikor egy különleges berendezésnek lett kitéve, ami átalakította genetikai struktúráját és ezzel felruházta a repülés képességével és más különleges erővel. Első jelmeze Mar-Vell második ruháján alapult: vörös-kék színű dressz egy középen található csillaggal és egy apró kék maszkkal. Persze elengedhetetlen a piros köpeny is, ami abban az időben minden szuperhős kötelező kelléke volt.

msm_1.jpg

Ms. Marvel

Idővel Ms. Marvel jelmeze az első változathoz képest kicsit konzervatívabb megjelenést kapott. Ezt leszámítva a piros-kék színvilág, a középen található csillag, a köpeny és az apró maszk továbbra is jelen van. A karakter a Bosszúállók: A Föld legnagyobb hősei című képregényben is ebben a jelmezben tűnt fel, így talán ez volt a hősnő legelterjedtebb megjelenése.

msm-2.jpg

Ms. Marvel

Idővel Marvel Kapitány karaktere a képregényvilág egyik legismertebb női hőse lett. Emiatt a készítők új jelmezt adtak rá, hogy ezzel is végre kilépjen Mar-Vell árnyékából és önálló történetet kaphasson. Az eddigi piros-kék jelmez helyett fekete és arany kosztümöt kapott, ahol már a klasszikus szuperhős köpenye is eltűnt.

msm-3.pnggeekandsundry.com

Geminim 1982

Idővel Ms. Marvel a mutáns Vadóccal vívott küzdelme közben elveszti különleges képességét. X Professor, az X-Men alapítója helyreállítja Ms. Marvel emlékeit és erejét, azonban érzelmi kötődéseit nem siker visszahoznia. Később idegen lényeg sugárzásnak teszik ki, így születik meg Gemini. Bőre bíborszínűvé változik, haja lángkoronává alakul, ahogy a kezei és lábai körül is lángok jelennek meg. Jelmeze pedig teljesen átalakul fehér színűvé, így egyedül a dresszen lévő apró csillag utal Ms. Marvel kilétére.

msm-4.jpg

Marvel Kapitány, 2012

Ms. Marvel karakterét csak 2012-ben nevezték át Marvel kapitányra. Ekkor egy új jelmezt is kapott, ami ismét nagyon hasonlít Mar-Vell kosztüméhez. Tulajdonképpen mindenki arra számított, hogy Larson-t ebben a jelmezben fogjuk viszontlátni a készülő filmben.

msm-5.jpgmarvel.com

Marvel Kapitány film, 2019?

Ehhez képest teljesen eltér a forgatási fotón látott zöld – fekete színekben pompázó jelmez, mely a képregények történetében eddig egyszer sem jelent meg. Így lehetséges, hogy tényleg egy prototípusról van szó.

msm-6.jpg

Borítókép és forrás: screenrant.com

Szólj hozzá

Marvel kapitány