2018. jan 29.

Hivatalos: Jön a Ragyogás folytatása!

írta: agn.f
Hivatalos: Jön a Ragyogás folytatása!

ragyog-1.jpg

Az AZ sikere után, egyre több Stephen King-regény kaphat filmes adaptációt. Néhány hete már felröppentek pletykák a Ragyogás folytatásának, az Álom doktornak megfilmesítéséről, most pedig hivatalosan is bejelentették a film érkezését. Sőt a projekt már rendezőt is kapott!

Stanley Kubrick 1980-as hátborzongatóan izgalmas klasszikusa nem csak abban az időben aratott hatalmas sikert, hanem mai napig a legjobb Stephen King-feldolgozások között emlegetik. A filmben a főszereplő, Jack Nicholson élete egyik legjobb alakítását nyújtja. A film annak ellenére is zseniális, hogy állítólag King-nek nem nyerte el a tetszését, valószínűleg azért, mert a rendező szinte teljesen átformálta a sikerregényt.

Bár a Ragyogás kerek lezárt történet, a mester 2013-ban mégis kiadta a könyv folytatását, Doctor Sleep (Álom doktor) címmel. Bár a folytatást hatalmas várakozás övezte, mégsem robbant akkorát, mint ahogy azt várták.

Most úgy tűnik a könyv bukása ellenére, mégis megfilmesítik a történetet. Néhány hete Mike Flanagan nyilatkozott arról, hogy szívesen dolgozni egy újabb Stephen King feldolgozáson, pontosabban két könyvet nevezett meg: az Álom doktort és Lisey történetét. Flanagan-től egyébként nem idegenek a King-történetek, ugyanis nemrég a Netflix számára már elkészített egy adaptációt Gerald’s Game címmel. Most pedig már biztos, hogy az Álom doktor rendezését is megkapta. Azonban nem a Netflix csapott le a történetre, hanem ezúttal a Warner Brothers kapta meg a jogokat, így Flanagan nekik dolgozhatja fel a Ragyogásból ismert Danny Torrance történetét. Flanagan nem csak rendezőként, hanem forgatókönyvíróként is dolgozik a filmen, állítólag Akiva Goldsman forgatókönyvét dolgozza majd át.

A történet szerint Danny Torrance 40-es éveiben jár, apjához hasonlóan alkoholproblémákkal küzd. Ahogy leteszi a piát ezzel párhuzamosan visszatérnek természetfeletti képességei, amit arra használ, hogy egy helyi szeretetotthon haldoklóin segítsen. Hamarosan találkozik egy fiatal lánnyal, Abra Stone-al, akinek hasonló adottságai vannak.

Kíváncsian várjuk Flanagan mit fog kihozni a történetből és vajon mennyire dolgozza majd át a regényt.

ragyog-2.jpg

Forrás: movieweb.com

Képek forrása: imdb.com

Szólj hozzá

Stephen King Álom doktor