2018. jan 30.

Februári filmajánló

írta: agn.f
Februári filmajánló

ajanlo-2.jpg

Itt a február, ami rengeteg újdonsággal és Oscar-jelölt filmmel várja a mozirajongókat. Az érkező alkotások között mindenki megtalálhatja kedvencét, hiszen a szuperhősfilmeken, a horrorfilmeken,és a romantikus filmeken át egészen a drámákig minden megtalálható a kínálatban. Ne feledjétek, mozijegyeiteket bármikor megvásárolhatjátok a Simple alkalmazáson keresztül! 

A Babadook, Február 1.

A film rendezője, Jennifer Kent az elmúlt években szinte kultikus státuszba léptette elő filmjét, ami végre picit megkésve (4 év késéssel) hivatalosan is megérkezik a hazai mozikba. A történet egy özvegy asszonyról és hét éves fiáról szól, akiket egy rém terrorizál. Ahogy anya és fia egyre jobban elszigetelődik a külvilágtól, egyre nyilvánvalóbb lesz mit is akar tőlük a szörny.

 

Én, Tonya, Február 1.

 

A több Oscar-jelöléssel is büszkélkedő film Tonya Harding történetét dolgozza fel, mely a 90-es évek amerikai médiaeseményeinek egyik legnagyobb port kavaró sztorija volt. A tehetséges fiatal műkorcsolyázó karrierje eleinte felfelé ívelt, azonban szabad szájú anyjának és egy újonnan megismert férfinak köszönhetően meredeken más irányt vett.

 

Fantomszál, Február 1.

A szintén több Oscar-díjra jelölt film az 50-es években, Londonban játszódik és egy híres szabó történetét dolgozza fel. A nők jönnek és mennek a megrögzött agglegény életében, egészen addig, amíg meg nem ismerkedik egy fiatal nővel, aki hamarosan legnagyobb múzsájává és szeretőjévé válik. A szabó eddigi megtervezett életében megjelennek a nem várt történések.

 

A szabadság ötven árnyalata, Február 8.

Februárban érkezik a Szabadság ötven árnyalata, amely a trilógia zárórészeként mutatja be Mr. Grey és Anastasia Steele pikáns történetének újabb fejezetét. 2015-ben mutatták be a trilógia első részét, A szürke ötven árnyalatát. A hatalmas sikernek hála nem volt kétség, hogy sorra jönnek a folytatások is. Most a 2017-ben bemutatott 2. rész, A sötét ötven árnyalata után elérkeztünk E.L. James sikerregényének befejező része.

 

Szólíts a neveden, Február 8.

Elio egy fiatal amerikai srác, aki a nyári szüneteket egy olasz kisváros egyik hatalmas villájában tölti családjával. A felhőtlen strandolásokat és bulizásokat hamarosan megbolygatja egy édesapjához érkező tanítvány. Ezek után ez a nyár más lesz, mint a korábbiak és amire véget ér, már semmi nem lehet olyan, mint addig volt.

 

Fekete Párduc, Február 15.

A Marvel idén februárban a Fekete Párduc történetét dolgozza fel, aki apja halála után visszatér szülőföldjére, Wakandába, hogy elfoglalja jogos helyét a trónon. Azonban egy nagy hatalmú régi ellenség ismét feltűnik a színen. A félelmetes összecsapás kimenetelén pedig nem csupán Wakanda, hanem az egész világ sorsa áll.

 

Valami Amerika 3, Február 15.

Kevés magyar film örvend ekkora sikernek, mint Herendi Gábor vígjátéksorozatának, a Valami Amerika első és második része. Így nem is volt kérdés, hogy készülni fog egy 3., egyben befejező rész is. A film ismét óriási szereplőgárdát vonultat fel. A Várnai fivérek, Szabó Győző, Pindroch Csaba és Hujber Feri mellett feltűnik még Oroszlán Szonja, Szervét Tibor, Ónodi Eszter, Csuja Imre, Faragó András, Thuróczy Szabolcs és Tompos Kátya is.

 

A víz érintése, Február 22.

A szintén Oscar-díjra jelölt film Gullermo del Toro rendezésében érkezik idén februárban a hazai mozikba. A történet a hidegháború alatt Amerikában játszódik, ahol egy szigorúan őrzött kormányzati épületben a takarítóként dolgozó Elisa élete gyökeresen megváltozik, amint rábukkan egy titkos kísérletre, pontosabban egy különös kétéltű lényre.

 

A Pentagon titkai, Február 22.

 

 

A Pentagon titkai című történelmi dráma a Washington Post ’71-es jogi kalamajkáját mutatja be. Az amerikai kormány nem repesett az örömtől, mikor a lap titkosított iratokat publikált a vietnámi háborúról. Rengeteg elhallgatott információ került napvilágra, illetve kiderült, hogy a honatyák számos dologban hazudtak a polgároknak.

 

Kíváncsi vagy, még milyen mozi-mannákat tartogat számunka a 2018-as év? Akkor jó helyen jársz, hisz' IDE KATTINTVA megtekintheted a legjobbak adatlapját! 

 

Miért fáradnátok a sorban állással, ha egy gombnyomással tiétek lehet a kívánt mozijegy?
Ehhez használjátok a Simple alkalmazást!

 

 

Borítókép forrása: IMDb

Szólj hozzá

Ajánló Fekete Párduc Valami Amerika 3 A víz érintése Én Tonya Fantomszál Szólíts a neveden A szabadság ötven árnyalata