2018. jan 30.

Visszatérnek a Legendák a Star Wars-kánonba!

írta: agn.f
Visszatérnek a Legendák a Star Wars-kánonba!

star_wars-1.jpg

A Star Wars rajongók legnagyobb örömére a Disney eredeti tervei ellenére mégis visszaveszi a Star Wars-kánonba a Legendák néhány szereplőjét. 

A Lucasfilm felvásárlása utána, a Disney úgy döntött a Star Wars-kánonon kívül helyezi az Expanded Universe alkotásait és karaktereit. A Star Wars Legendák gyűjtőnéven emlegetett Expanded Universe tartalmaz minden egyéb olyan alkotást, ami bár a hivatalos licenc alá tartozik, mégsem tagja a kánonnak. A Legendák már sok sok éve íródnak és meghatároznák a főbb irányvonalakat, amikhez az íróknak ragaszkodniuk kellene. Így talán azért születhetett meg ez a döntés, hogy így szabadságot adjanak az íróknak. 

Most mintha a Disney is kezdené belátni, hogy elhamarkodott volt a döntés. Az már biztos, hogy a Solo: Egy Star Wars-történetben viszontláthatjuk Tag és Bink karakterét, azonban a Lucasfilm Story Group egyik tagja, Leland Chee Twitteren nyilatkozott arról, hogy valószínűleg a közeljövőben több Legendákból ismert karaktert is viszontláthatunk majd a mozivásznon:

„El sem hinnéd, hogy milyen Legendákból ismert karakterek fognak feltűnni különböző médiafelületeken hónapokon belül. Ha Tag és Bink feltűnhetett, akkor bármi lehetséges!”

Így nagyon úgy tűnik nemsokára viszontláthatunk néhány Star Wars: Legendákból is ismer figurát. Már csak az a kérdés, vajon kik lesznek ezek?

Képek forrása: IMDb

Forrás: movieweb.com

Szólj hozzá