2018. feb 13.

Valentin napi mozifilm ajánló!

írta: agn.f
Valentin napi mozifilm ajánló!

valentin-mozi-2.jpg

Mindjárt nyakunkon a Valentin nap, mely egy tökéletes alkalom arra, hogy párunkkal összebújva megnézzünk egy romantikus filmet. A januári és februári hónap rengeteg újdonságot és Oscar-jelölt filmet tartogat a mozirajongók számára, így választhatunk a romantikus, az akciódúsabb filmek és vígjátékok között is. Hogy a választást megkönnyítsük, most bemutatjuk azt az 5 filmet, amit érdemes megnézni Bálint-nap alkalmából. Ne feledjétek, mozijegyeiteket bármikor megvásárolhatjátok a Simple alkalmazáson keresztül!

Fantomszál

A Fantomszál egy igazán szép, mély történet, mely nem tartozik a hollywoodi komolytalan, romantikus giccsfilmek közé. A több Oscar-díjra is jelölt film az 50-es években, Londonban játszódik és egy híres szabó történetét dolgozza fel. A nők jönnek és mennek a megrögzött agglegény életében, egészen addig, amíg meg nem ismerkedik egy fiatal nővel, aki hamarosan legnagyobb múzsájává és szeretőjévé válik. A szabó eddigi megtervezett életében megjelennek a nem várt történések.

A szabadság ötven árnyalata

Valószínűleg elég kevés olyan férfi van, aki ne húzná a száját már a cím hallatán is erre a filmre.  Azonban az biztos, hogy nem véletlenül jelennek meg a trilógia részei pont Valentin napon, hiszen ennél romantikusabb, „csajosabb” filmet nehezen tudunk elképzelni. Így bátrabb férfiakkal vagy barátnőkkel érdemes a Szabadság ötven árnyalatát választani, mely a trilógia zárórészeként mutatja be Mr. Grey és Anastasia Steele pikáns történetének újabb fejezetét. 2015-ben mutatták be a trilógia első részét, A szürke ötven árnyalatát. A hatalmas sikernek hála nem volt kétség, hogy sorra jönnek a folytatások is. Most a 2017-ben bemutatott 2. rész, A sötét ötven árnyalata után elérkeztünk E.L. James sikerregényének befejező részéig.

Szólíts a neveden

Egy nem mindennapi romantikus film, mely nem csak a kritikusokat hanem a nézőket is elbűvölte világszerte. A film szintén több Oscar jelölést kapott, így valószínűleg ebben a választásban sem csalódhatunk. A történet Elio-ról, egy fiatal amerikai srácról szól, aki a nyári szüneteket egy olasz kisváros egyik hatalmas villájában tölti családjával. A felhőtlen strandolásokat és bulizásokat hamarosan megbolygatja egy édesapjához érkező tanítvány. Ezek után ez a nyár más lesz, mint a korábbiak és amire véget ér, már semmi nem lehet olyan, mint addig volt.

Kicsinyítés

Ha valaki kevésbé van oda a csöpögős filmekért és inkább egy vígjátékot választana egy pici romantikával megfűszerezve, érdemes megnéznie a Kicsinyítés című filmet Matt Damon főszereplésével. A történet szerint norvég tudósok új ötlettel állnak elő, hogy megoldják a túlnépesedés problémáját: összezsugorítják az embereket! Az emberek lassan rájönnek, hogy a pénzük is tovább tart ebben a minimalizált világban. Egy jobb élet ígérete arra készteti Paul Safranek-et és feleségét, Audrey-t, hogy hátrahagyva eddigi életüket, lekicsinyíttessék magukat és beköltözzenek ebbe az új közösségbe. Azonban a döntés visszafordíthatatlan és életre szóló kalandokat indít be.

A világ összes pénze

A világ összes pénze nem éppen az a tipikus Valentin napi film, pont ezért azoknak ajánljuk, akik egy akciódús, izgalmas krimit választanának ezen a napon. A csupán 16 éves John Paul Getty a világ leggazdagabb embere, egy olajmágnás unokája, aki igazi aranyifjúként tengeti mindennapjait Rómában. Az aranyélet azonban azonnal véget ért, amikor a fiút elrabolják és 17 millió dollárt követelnek váltságdíjként. A fiú anyja kétségbeesésében egy egykori CIA ügynökhöz fordul, hogy győzze meg az emberrablás tényében kételkedő dúsgazdag nagyapát. Azonban az idő egyre csak fogy, a bűnözők pedig egyre türelmetlenebbek…

 

Miért fáradnátok a sorban állással, ha egy gombnyomással tiétek lehet a kívánt mozijegy? 
Ehhez használjátok a Simple alkalmazást!

 

 Borítókép forrása: imdb.com

Szólj hozzá