2018. már 14.

Örökifjú színészek tini szerepekben!

írta: agn.f
Örökifjú színészek tini szerepekben!

Vannak olyan színészek, akik koruk ellenére örökre beleragadnak a gimis tinédzser szerepébe. Amíg ma egyre több tizenéves színész kap lehetőséget filmszerepekre, addig régebben kifejezetten 20-as 30-as éveiben járó tapasztalt színészeket választottak a stúdiók. Bár a kép nem volt mindig teljesen hiteles, azonban legtöbbször szinte meg is feledkeztünk arról, hogy az adott színészek jóval idősebbek a filmbeli karaktereiknél. 

Ha szeretitek a gimis tinédzser filmeket, akkor most is bőven van választék a mozikban! Sorban állással sem kell fáradnotok, hiszen Simple alkalmazás használatával, pár gombnyomással tiétek lehet a kívánt mozijegy!

Rachel McAdams (Bajos csajok)

Rachel McAdams a méltán híres Bajos csajok című filmben 26 évesen kapta meg Regina George szerepét. Ennek ellenére igazán hitelesen játszotta el a gimi királynőjének karakterét.

oreg-4.jpgGetty Images/Paramount Pictures

Stockard Channing (Grease)

Az 1978-ban debütáló Grease valószínűleg egy egész generációnak volt meghatározó filmélmény. Azonban a  forgatások idején a stábból már szinte senki nem volt kamaszkorú. John Travolta 23 éves, míg Olivia Newton-John 28 éves volt a film forgatásánál. Azonban talán nálunk is jobban kitűnik Stockard Channing, aki 33 évesen játszotta el a vagány tizenéves Betty Rizzo-t.

oreg-2.jpgParamount Pictures

Gabrielle Carteris (Beverly Hills 90210)

A Grease-hoz hasonlóan a kultikus Beverly Hills 90210-es sorozat szereplői is bőven meghaladták filmben eljátszott korukat. A 26 éves Ian Ziering-en is látszott, hogy már nem tizenéves, azonban ennél is idősebb volt Gabrielle Carteris, aki majdnem 30 éves volt, amikor megkapta Andrea szerepét.

oreg-1.jpgCBS Television Distribution

Andrew Garfield (A csodálatos Pókember)

Talán az egyik legmeglepőbb korkülönbség Andrew Garfield nevéhez kötheti, aki A csodálatos Pókemberben Peter Parker szerepét 28 évesen játszotta el. Kisfiús külseje miatt nem is sejtettük volna valódi korát.
oreg-9.jpgimdb.com

 Emma Thompson (Értelem és érzelem)

Jane Austin nagysikerű regénye alapján készült 1995-ös filmben Thompson a csupán 19 éves Elinor Dashwood karakterét alakította, miközben a színésznő a forgatások alatt töltötte be 35. életévét.

oreg-3.jpgAP/Getty Images

Jason Earles (Hannah Montana)

Talán még néhányan emlékeznek a Disney egyik legnagyobb sikersorozatából Miley Cyrus filmbéli testévére, Jackson Stewert-ra. Az őt játszó színész, Jason Earles a sorozat kezdetén már a 29. évét taposta, miközben a műsorban egy 16 éves karaktert játszott. 

oreg-5.jpgGetty Images/Disney/Instagram

Michael J. Fox (Vissza a jövőbe)

A vissza a jövőben című nagysikerű filmben Michael J. Fox sem volt már éppen tinédzserkorú. A színész már a 30-hoz közelített, amikor megkapta a 17 éves Marty McFly karakterét.

oreg-8.jpgimdb.com

Paul Wesley és Ian Somerhalder (Vámpírnaplók)

A CW Vámpírnaplók című műsorának főszereplői is jóval meghaladták filmes korukat. Paul 27 évesen játszotta el a gimnazista fiú karakterét. A sorozatban bár nem esik szó arról, hogy a testvérpár idősebb tagja, Damon hány éves, azonban a forgatások kezdetén az őt alakitó színész, Ian már 31. életévét taposta.

oreg-7.jpgimdb.com

Shirley Henderson (Harry Potter és a titkok kamrája)

Ki nem emlékezne a Harry Potter-történetek Hisztis Mirtilljére, a roxforti lánymosdó állandóan síró lányszellemére. Shirley annak ellenére, hogy egy tizenéves kislány szellemét kellett eljátszania, már a 37. életévét is átlépte a forgatások kezdetekor.

oreg-6.jpgimdb.com

Miért fáradnátok a sorban állással, ha pár gombnyomással tiétek lehet a kívánt mozijegy? 
Ehhez használjátok a Simple alkalmazást!

 

Forrás: dailymail.co.uk

Szólj hozzá