2018. már 26.

Botrány a Solo plakát körül!

írta: agn.f
Botrány a Solo plakát körül!

solo-1_2.jpg

A Solo: Egy Star Wars-történet plakátjaival megjelenése óta csak a problémák vannak. Néhány hete egy francia művész vádolta meg a készítőket plágiummal, majd a napokban a brazil plakátokról tüntették el a fegyvereket. Most végre kiderült a Disney álláspontja is az ügyről.

Amikor végre hosszú várakozás után megérkezett az első Solo: Egy Star Wars-történet plakát, szinte mindenki le volt nyűgözve a dizájn miatt. Azonban idővel kiderült, hogy az ötlet egy francia grafikusnak köszönhető, akitől gyakorlatilag ellopták a készítők a plakátot. Hachim Bahous egy Facebook-posztban jelezte, hogy a Solo poszter az ő alkotása, amit a „The Legacy of…” zenei kiadványsorozat lemezborítójához készített. A helyzet azért is zavaros, mert a plakátot nem is a Disney, hanem egy alvállalkozó, a BLT Communications LLC készítette. A Disney azt ígérte, hogy utánajár az ügynek, de végül nem vonták vissza az említett plakátokat.

Ezt követően azért érte vád a Solo plakátot, mert a brazil változatról teljesen eltűntek a fegyverek. Azonban tévednek azok, akik azt gondolják, hogy az amerikai iskolai lövöldözések miatt újra felmerülő fegyvertartási engedéllyel kapcsolatos viták miatt tűntek el a lézerfegyverek a képről. A Disney nyilatkozata szerint ugyanis a plakát nem az amerikai, hanem a brazil piacra készült, így nem a fegyvertartással kapcsolatos vita áll a döntés hátterében. A Disney nem változtatta meg a plakátot, hiszen oda soha nem is szántak fegyveres változatot. A döntés hátterében pedig csupán marketingdöntés áll, miszerint a brazil piacon egy családias film látszatát szeretné kelteni a stúdió.

A legújabb Star Wars spin-off a Solo: Egy Star Wars-történet idén, május 24-én debütál a hazai mozikban. Ha nem szeretnél lemaradni a premierről, vásárold mozijegyedet a Simple alkalmazáson keresztül gyorsan és egyszerűen, sorban állás nélkül!

solo-2_1.jpgimdb.com

Borítókép és forrás: screenrant.com

Szólj hozzá

Star Wars Han Solo