2018. ápr 03.

Minden idők 5 legjobb rejtett filmes poénja!

írta: agn.f
Minden idők 5 legjobb rejtett filmes poénja!

Easter Eggs-ek híres filmekben

Nemrég debütált Steven Spielberg legújabb filmje, a Ready Player One, ahol különösen fontos szerepet játszanak a OASIS nevű virtuális valóságban elrejtett easter eggs-ek, más néven olyan rejtett utalások, poénok, amiket az alkotók szándékosan rejtettek el a filmben. Azonban nem ez az első alkalom, hogy ilyen esettel találkozhattunk. Most a huffingtonpost.com összegyűjtött néhány rejtett utalást, amelyekből most bemutatjuk a legjobbakat.

Az elveszett frigyláda fosztogatói, 1981

A Star Wars és az első Indiana Jones-film nem csak a főszereplő személye, Harrison Ford miatt köthető össze, hanem mindkét filmet George Lucas készítette. Így egyáltalán nem meglepő, hogy a később készült Az elveszett frigyláda fosztogatói című filmben számos Star Wars-os utalás fellelhető. Ezek közül talán a leghíresebb alig egy másodperc erejéig látható. A frigyláda megtalálásakor Indiana Jones mellett látható hieroglifákkal televésett oszlopon R2-D2-t és C-3PO-t láthatjuk. A rejtett utalások a későbbi filmekből sem tűnnek el. Az 1984-ben bemutatott Indiana Jones és a végzet temploma-ban az éjszakai klub felett „Club Obi-Wan” felirat olvasható.

houseofgeekery.com, blog.tickets2you.com

Vissza a jövőbe, 1985

A Vissza a jövőbe 1985-ös film már csak témájánál fogva is rengeteg rejtett utalást rejt magában. Az alkotásban ügyesen elrejtették a Mr. Peabody és Sherman kalandjai című mesét. Amikor Marty McFly megérkezik 1955-be egy farmra, egyrészt az ott található postaládán Peabody felirat látható, másrészt az ott élő háztulajdonos fiára Sherman-ként hivatkozik. Innen pedig már nem nehéz összeraknunk a legendás mese címét, ahol szintén a szereplők visszautaznak az időben, a történelem nagy eseményeihez.

imdb.com, globalnews.cabttm.co.uk

Harcosok klubja, 1999

A fogyasztói társadalmat kritizáló Harcosok klubja tulajdonképpen egy két órán át tartó kávéreklám, ahol szinte minden egyes jelenetben felfedezhetjük a hírhedt Starbuck-os kávét egy-egy kávéspohár vagy logó formájában. A film rendezője, David Fincher szerint ezzel nincs is semmi baj, hiszen a márka volt az, ami „megmentette” reggeleit Los Angelesben. A filmben állítólag még mindig nem találták meg az összes kávés rejtett utalást, így érdemes ismét végignézni az egész filmet ebből a szempontból is.

egg-6.jpgukphonebook.com

Toy Story, 1995 és 2010

Valószínűleg kevés olyan stúdió büszkélkedhet ennyi rejtett poénnal, mint a Pixar, azonban ezek közül is talán a legérdekesebb a Toy Story-ban fellelhető utalások az 1980-as Ragyogás című klasszikusra. A Toy Story első részében Sid házában a padlószőnyeg mintája egyezik a filmbelivel. A Toy Story 3-ban pedig a 237-es szám tűnik fel a játékok modellszámában vagy a kukásautón. A 237-es szám annak a szobának a száma, ahol Jack Torrance a fiatalnak tűnő, de valójában rothadó halott nővel találkozik.

egg-7.jpgDISNEY/PIXAR WARNER BROS

Harry Potter és az azkabani fogoly, 2004

A Harry Potter filmekben Harry Fred-től és George Weasley-től kapta meg a Tekergők Térképét, amely megmutatja minden Roxfortban tartózkodó személy aktuális tartózkodási helyét. Ha valaki kivárja a stáblistát a Harry Potter 3. részében akkor kiszúrhatja, hogy a Tekergők Térképén két láb látszik a bal sarokban, egészen félreérhetetlen pozícióban…

egg-8.gifhuffingtonpost.com

Miért fáradnátok a sorban állással, ha pár gombnyomással tiétek lehet a kívánt mozijegy? 
Ehhez használjátok a Simple alkalmazást!

 

Forrás: huffingtonpost.com

Szólj hozzá

Ready Player One