2018. ápr 09.

10 dolog, amit nem tudtál a Titanicról

írta: Kalmiv
10 dolog, amit nem tudtál a Titanicról

A többszörös Oscar díj nyertes filmről még 21 év távlatából is érdemes beszélni, hiszen klasszikusnak számít. A maga 11-ével tartja a legtöbb Oscar-díjat nyerő film rekordját a Ben-Hur-ral és A Gyűrűk Ura: A király visszatér-rel karöltve. Listába szedtünk tíz olyan dolgot, ami valószínűleg újdonság lesz a filmmel kapcsolatban. 

1. Kate Winslet vs. Nicole Kidman

Mielőtt James Cameron megegyezett Kate Winslettel számos A-kategóriás hollyowoodi színésznőt castingoltatott meg. Rose szerepére pályázott többek között Madonna, Nicole Kidman, Jodie, Foster, Cameron Diaz és Sharon Stone is. wetpaint.jpgWetpaint

2. Kate és Matthew 

A Titanic szerelmespárját alakító Kate Winslet és Leonardo DiCaprio hatalmas sikert aratott Rose és Jack szerepében. Tavaly azonban kiderült, hogy Matthew Mc Conaughey is potenciális jelölt volt a főszerepre. Hogy végül miért nem ő lett a hősszerelmes férfi, nem tudni. kateesmatt.jpgNewsmobile.in

3. Robert DeNiro a Titanicban?

A színésznek nemet kellett mondani Smith kapitány szerepére, aktuális egészségi állapota miatt. Kétség sem fér hozzá, hogy Bernard Hill nagyon profin alakította a kapitány karakterét, de szívesen megnéztük volna a DeNiro-s verziót is. 

deniro.jpgIndieWire

4. James Cameron keze

A rendező saját keze munkája is szerepel a filmben, hiszen Jack füzetébe ő maga készítette a rajzokat. 

sketch.jpgThe Telegraph

5. Angyalpor a forgatáson

Az utolsó forgatási napon a kagylólevesbe egy adag angyalpornak nevezett drog került, így kb 80 ember került kórházba a stábból (köztük James Cameron). A színészek és stábtagok hallucinációkra és hányingerre panaszkodtak. angyalpor.jpgLife

6. A váratlan siker

A film a kezdetektől annyira sikeres volt, hogy pót tekercsekre volt szüksége a moziknak, mert az eredeti példányok elhasználódtak a túlzott igénybevételtől. 

7. Otthon és a mozikban

Ez volt az első olyan nagysikerű film, ami még ment a mozikban és közben már elérhető volt VHS-en is, így a néző eldönthette, hogy otthon nézi meg vagy nagy vásznon. vhs.jpgeCrater

8. Pontos idő

A film utolsó részében a hajó belsejében játszódik egy jelenet, amikor Jack mögött látható egy falióra. Az óra hajnali 2:20-at mutat, ez a Titanic süllyedésének valódi időpontja a feljegyzések szerint. 

ora.jpgPinterest

9. J. Dawson valóban a tragédiában hunyt el

A Titanic tragédiája egy megtörtént esemény, de a film egy kitalált szerelmi történetet dolgoz fel. Létezett azonban egy J. Dawson nevű férfi, aki ott volt a Titanicon és életét vesztette abban a bizonyos hajótörésben. 

sir.jpgDazzling News

10. Jack is felfért volna

A rendező elárulta, hogy Jack karakterének meg kellett halnia, ebből az egyszerű okból kifolyólag nem mászott fel Kate mellé a vizen úszó deszkára a nézők nagy bánatára. 

deszka.jpgIndieWire

Forrás: Movieweb

Ha te is szereted a nagysikerű filmeket, vásárold mozijegyed a Simple alkalmazással gyorsan és egyszerűen!

Szólj hozzá

Titanic James Cameron