2018. ápr 11.

Színészek, akikről nem is gondolnád, hogy dublőrök helyettesítették!

írta: agn.f
Színészek, akikről nem is gondolnád, hogy dublőrök helyettesítették!

A filmipar gyakran használ egyes jelenetekben dublőröket, akiket smink vagy CGI technológia segítségével igyekeznek az eredeti színészek hasonmásaivá maszkírozni. Ez bizonyos esetekben annyira jól sikerül, hogy a film nézése közben észre sem vesszük, hogy nem kedvencünk játssza az adott karaktert.  

Natalie Portman – Thor: Sötét világ

Valószínűleg mindannyian emlékszünk a Thor: Sötét világ végső jelenetére, amikor Natalie Portman és Chris Hemsworth egy szenvedélyes csókot váltanak. Azonban a csókjelenetnél valójában Natalie Portman ott sem volt. Chris épp Hong Kong-ban dolgozott egy másik filmjén. Így végül Portman-t, a színész parókába és jelmezbe bújt felesége, Elsa Pataky helyettesítette. 

dub-1.jpgMarvel / moviefone.com

Lena Headey – Trónok harca

A Trónok harca 5. évadjának egyik csúcsjelenete minden bizonnyal Lena Headey által alakított Cersei Lannister szégyenmenete volt, amikor az anyakirálynőnek megtisztulásként anyaszült meztelenül kellett végigsétálnia Királyváron. Nem csak ez számított a széria egyik legdrágább jelenetének (a forgatás kedvéért négy napra lezárták fél Dubrovnikot), de színészi teljesítményben is hatalmasat kellett alakítani az akkor már terhes színésznőnek. A sorozat rajongói előtt nem titok, hogy Headey végül testdublőrt alkalmazott, Rebecca Van Cleave személyében, aki a színésznő helyett vetkőzött teljesen pucérra. Headey arcát CGI technológia segítségével kapcsolták össze Van Cleave testével.

dub-2.jpgimdb.com

Paul Walker – Halálos iramban 7

Paul Walker váratlan, 2013-ban bekövetkezett halála miatt a stúdió több hónapra leállt a Halálos iramban 7 forgatásával. Bár a színésznek még halála előtt sikerült leforgatnia jeleneteinek nagy részét, azonban még ezeket ki kellett egészíteni néhány új felvétellel. A film alkotói végül testdublőrökkel és CGI segítségével keltették újra életre a karaktert. Paul két öccse, Cody és Caleb Walker is segédkeztek a fennmaradt jelenetek forgatásában, így nagyjából 260 felvétel készült velük.

dub-3.jpgimdb.com

Harrison Ford – Indiana Jones és a végzet temploma

Harrison Ford egy igazi színészlegenda. Mégis, az Indiana Jones és a végzet temploma című film néhány jelentében valójában nem is őt, hanem dublőrét láthatjuk. A forgatásokon Ford súlyos hátsérülést szenvedett, ami miatt hetekig nem tudott visszatérni a munkához. Végül Spielberg úgy döntött, nem szünetelteti a projektet, hanem Vic Armstrong-al forgatja le a kimaradt jeleneteket.  

dub-4.jpgimdb.com

Jennifer Aniston – Jóbarátok

Kétségtelen, hogy a Jóbarátok sorozat legnépszerűbb karaktere a Jennifer Aniston által alakított Rachel volt. A sorozat ma már több mint 10 éve véget ért, de még mindig lázban tartja a világot. Több évbe telt, hogy valaki észrevegye, hogy az egyik epizódban valójában nem is Aniston-t láthatjuk. A 9. évad 209. epizódjában ugyanis egy kockás ingben látható idegen áll Joey mellett.

dub-6.jpgindependent.co.uk

Penélope Cruz – A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken

A showbizniszben kevés olyan testvérpár van, akik annyira hasonlítanak egymásra, mint Monica és Penélope Cruz. Penelépe húga A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken című film egyes jeleneteibe ugrott be nővére helyett. A spanyol színésznő a forgatások előtt tudta meg, hogy terhes és a munkálatok végére pocakja már egészen nagyra nőtt, így a mozgalmasabb jelenetekben már nem tudott részt venni.

dub-5.jpgdonbalonrosa.defensacentral.com

Miért fáradnátok a sorban állással, ha pár gombnyomással tiétek lehet a kívánt mozijegy? 
Ehhez használjátok a Simple alkalmazást!

Forrás: looper.com

Képek forrása: imdb.com

Szólj hozzá