2018. ápr 12.

Érdekességek, amiket nem tudtál "Mr. Bean"-ről

írta: Kalmiv
Érdekességek, amiket nem tudtál "Mr. Bean"-ről

Kevés olyan embert ismerünk, aki ne ismerné a mókás és kissé szétszórt Mr. Bean-t. Rowan Atkinson 1989-ben lett nemzetközileg is híres, amikor megkapta Bean szerepét. A sorozat 6 évet élt meg, egy évvel később, azonban film is készült belőle, majd rajzfilm. A karakter lényege, hogy gyakorlatilag szavak nélkül kommunikál és szórakoztat. Rowan Atkinson gesztusai, arcjátéka teszik utánozhatatlanná Mr. Bean-t. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet a színészről.

1. Mr. White, majd Mr. Karfiol

Mielőtt megkapta végleges nevét, a karaktert először Mr. White-nak hívták és zöldség nevek is felmerültek. Végül pedig a "bab"-ra esett a választás, a karfiol szónak kissé szokatlan hangzása van angolul. 

stuff_point.PNGStuff Point

2. Összesen 350

A nagy sikerű sorozat 25 perces epizódokból állt. Hat év alatt összesen mindössze 14 epizódot élt meg, így tehát összesen 350 percig szórakoztatta a közönséget Mr. Bean. 1995-ben kiadtak egy plusz epizódot, amiben Bean felidézi korábbi kalandjait. 

tvguide.jpgTvGuide

3. Atkinson és a kocsik

A színész érdeklődik az autóversenyzés iránt, de nem vallja magát gyűjtőnek. Többek között egy McLaren F1 sportautó tulajdonosa, 2011-ben balesete volt, kisebb vállsérülést szenvedett. Mr. Bean autója egy zöld British Leyland Mini kissé más, mint az Atkinsontól megszokott sportkocsik. 

mclaren.jpgautocar.org

4. Tony Blair

Rowan Atkinson és Tony Blair ( az Egyesült Királyság volt miniszterelnöke) osztálytársak voltak az iskolában. Tanáruk szerint a két fiú egymás ellentétei voltak, Rowan visszahúzódó, zárkózott, míg Tony nyitott, lelkes tanuló volt. tonyblair.jpg

5. Hebeg, habog

Sokan nem tudják, de a színész sokáig szenvedett a dadogástól, ezért is alakult ki, hogy szépen artikulálva beszél. A magánéletben gyakran előjött beszédhibája, azonban mikor színészkedett a probléma megszűnt. 

dadog.jpg

6. Mr. Bean franciául

Atkinson ragaszkodott hozzá, hogy francia közönség előtt is bemutathassa, mit tud. Az angol humor nemzetköziességét bizonyította, hogy az előadásnak hatalmas sikere volt. A műsor leküzdte a nyelvi akadályokat és megmutatta, hogy beszéd nélkül is lehet kommunikálni. 

+1 Johnny English

A színész Mr. Bean karaktere mellett természetesen más szerepkben is megmutatta profizmusát. Egyik nagy sikerű filmje a Johnny English. Az akció vígjáték harmadik része idén októbertől látható a mozikban. 

Forrás: www.unbelievable-facts.com

Rád tört a mozizhatnék, és szeretnéd mielőbb megvenni a mozijegyedet? Használd a Simple alkalmazást!

 

Szólj hozzá

Rowan Atkinson Mr Bean Jhonny English