2018. ápr 19.

Filmek, amik meglepő, de igaz történeten alapulnak

írta: Kalmiv
Filmek, amik meglepő, de igaz történeten alapulnak

Amióta filmek vannak, azóta léteznek az igaz történeteket feldolgozó alkotások. Hátborzongató az az érzés, amikor tudatosul bennünk egy-egy film végén (legyen az műfaját tekintve bármilyen), hogy igazából megtörtént mindaz, ami a képernyőn csak kitalációnak tűnt. Olyan filmeket gyűjtöttünk, amiknek nem csak a helyszíne, történelmi háttere, eseménye valós, hanem a története is. 

127 óra

Aron Ralston hegymászó 2003-ban Utahba ment egyedül és szörnyű baleset érte. Leesett egy szakadékba és egyik keze beszorult egy hatalmas szikladarab alá. Senki sem tudott hollétéről, így csekély esélye volt rá, hogy megtalálják. Teltek az órák, fogyott a víz és előre törtek benne az életösztönök, mindent megtett, hogy túlélje. A férfinál mindössze 3,5 deci víz volt, egy tompa kés, egy elemlámpa és egy kamera. Az esetről a film megjelenése előtt könyv is készült.

theskichannel.jpgTheSkiChannel

A lehetetlen

Szívszorító filmdráma, ami a 2004-es Indiai-óceáni szőkőár áldozatainak állít emléket. Egy öt fős család Thaiföldre utazik karácsonyozni. Az üdülésnek azonban vége, amikor jön  a cunami, ami szétszakítja a családot. A film a család valós történetét dolgozza fel, minden egyezik a valósággal. A túlélő család leszögezte, hogy abban a pillanatban véget vetnek a forgatásnak, amint kicsit is ferdítenek az igazságon. Ez az oka annak, hogy ilyen ütős lett a film. 

dailymirror.jpgDailyMirror

Kapj el, ha tudsz

Frank Abagnale valóban egy szélhámos volt, nem csak a képzelet szüleménye. A fiatal fiú ténylegesen orvosnak és pilótának adta ki magát, azaz vezetett repülőt és embereket vizsgált. 

kapjel.jpgBusinessInsider

Démonok között

Sokkoló ugyan, de a horrorfilm valós eseményeken alapszik, amiket az 1970-es években tapasztaltak. Ed és Lorraine Warren a paranormális esetek kutatója jegyezte fel a farmon élő családdal történteket. A házaspár paranormális jelenségeket észlelt a családi házban, démoni teremtmények jelenlétére utaló jelekkel találkoztak. A hátborzongató történetről újságcikkek is jelentek meg. A film második része szintén a valóságban tapasztalt jelenségeket dolgozza fel. 

perron.jpgLaopcion

Életrevalók

A nagysikerű francia film nem csak egy kreatív producer agyszüleménye, a furcsa páros története igaz. Philippe Pozzo di Borgo milliárdos, aki egy ejtőernyős baleset miatt tolószékbe kényszerül felfogadja a bűntetett előéletű Abdel Sellou-t. 1994-ben találkoztak először Párizsban és azóta is tartják a kapcsolatot. A két férfi különleges hatással volt egymásra és a másik életére. 

eltrevalok.jpgJuoliveira

A király beszéde

VI. Györgyöt sokan csak dadogó királynak hívták. Albert (eredeti nevén) 1937-ben vált az Egyesült Királyság királyává, de rettegett attól, ha szónokolnia kellett és nyilvánosan szerepelni, hiszen beszédhibás volt. A II. világháború miatt azonban meg kellett küzdenie félelmével, a népének szüksége volt rá. A film azt a korszakot mutatja be, amikor VI. György felfogadja az ausztrál Lionel Louge beszédterapeutát. Végül a király rádióban hívja háborúba népét. 

dailymirror2.jpgDailyMirror

Rémálom az Elm utcában

Fiatal ázsiaiak haltak meg álmukban különös körülmények között. Rengeteg embert rémálmok gyötörtek és nem volt egyedi az eset. Egy kambodzsai fiú rettegett álomra hajtani a fejét, ezért rendszeresen koffeinen és élénkítőszereken élt, egészen addig, amíg akarata ellenére el nem aludt. A fiúnak ez volt az utolsó éjszakája, álmában, rejtélyes okból meghalt. A boncolás nem tudta feltárni halálának okát, a 21 éves egyszerűen csak meghalt. 

nerdist.jpgNerdist

Miért fáradnál a sorban állással, ha pár gombnyomással tiéd lehet a kívánt mozijegy? 
Ehhez használd a Simple alkalmazást!

Szólj hozzá

filmek hollywood horror filmek Életrevalók Impossible Kapj el ha tudsz Démonok között 127óra