2018. máj 15.

10 rejtett utalás a Bosszúállók: Végtelen háború-ban

írta: agn.f
10 rejtett utalás a Bosszúállók: Végtelen háború-ban

A cikk SPOILEREKET tartalmaz a Bosszúállók: Végtelen háborúra vonatkozóan!

in-0.jpg

Már csaknem 10 éve annak, hogy a Marvel Moziverzum fejezetnyitójának tartott Vasember bemutatkozott a mozikban. Talán akkor még senki sem gondolta volna, hogy néhány évre rá minden a Marvel-filmekről fog szólni. Azóta a stúdió csaknem 18 filmet készített, köztük a most bemutatásra kerülő Bosszúállók: Végtelen háborút. A film nem csak a karaktereket és a történetet, hanem a rejtett utalásokat és meglepetéseket tekintve is grandiózusra sikerült. Most ezeket igyekeztünk összegyűjteni.

1. A film sokat merített Jonathan Hickman 2013-as Infinity című képregényéből. Ebben a történetben találkozhattunk először a Fekete Renddel, Thanos öt, hűséges tábornokával, azaz Corvus Glaive-al, Supergiant-el, Promixa Midnight-al, Black Dwarf-al és Ebony Maw-al.

in-10.jpgimdb.com

2. A film elején, amikor először találkozunk Tony-val, éppen álmát ecseteli Pepper-nek, miszerint volt egy Morgan nevű fiuk. Ez a név ismerős lehet a képregényrajongók számára, hiszen Morgan a rajzolt változatban Tony unokatestvére, aki az irigység miatt átállt a rossz oldalra.

in-4.jpg

3. Ahogy a Marvel-filmekben megszokhattuk, a Végtelen háborúban is viszontláthattuk a Marvel Studios atyját, Stan Lee-t. Lee már több, mint 18 Marvel-filmben tűnt fel egy rövid szerep erejéig. A mostani filmben Peter Parker-ék buszvezetőjeként láthattuk.

in-3.jpg

4. Bucky-ra – a Fekete Párduc stáblista utáni jelenetéhez hasonlóan –, Tél Katonája helyett itt is Fehér Farkasként hivatkoznak. A képregényben ezt a nevet Fekete Párduc féltestvére viseli, aki Vakandában nevelkedve a nemzeti titkosrendőrség vezetője lesz. Talán így, az új név előre utalás is lehet a karakter jövőjét illetően.

in-2.jpg

5. Biztos emlékszünk arra a jelenetre, amikor Mordály egy üvegszemet ad a félszemű Thornak. Ez a szem feltehetően ugyanaz, amit A galaxis őrzői második részében ellopott. Ha visszagondolunk, az első részben is megpróbált egy üvegszemet ellopni, így elképzelhető, hogy van még néhány tartalék a birtokában.

in.jpg

6. Talán a Végtelen háború egyik legizgalmasabb „visszatérője” a Vörös Koponya volt. A karakter az első Amerika Kapitányban tűnt fel. Most kiderült, hogy a film eseményei után a Vormir bolygóra került, ahol a Lélekkőre vigyáz. Érdekesség, hogy a szerepben nem az eredeti színészt, Hugo Weavingt láthattunk, hanem a The Walking Dead-ből ismert Ross Marquand ugrott be helyette.

in-5.jpg

7. A Vakandaban megjelenő furcsa lények valójában genetikailag módosított Fullajtárok, akik a képregény szerint mindhalálig szolgálják Thanost. Ez megmagyarázza, miért szaladtak neki hezitálás nélkül Vakanda energiapajzsának.

in-7.jpg

8. A képregényekhez képest az egyik legnagyobb változtatás a filmben Thanos motivációjában rejlik. A rajzolt változatban a titán mindent azért tesz, hogy elnyerje a Halál úrnőjének szerelmét. Ezt a szálat bár kihagyták, egy képi utalást azért tettek az írók a karakterre. Amikor Thanos megérkezik a Vormir bolygóra, a fekete köpenyben lebegő Vörös Koponya első ránézésre megszólalásig hasonlított a Halál úrnőjére. 

in-6.jpg

9. Még a film utolsó képkockái is a képregényt követik. Mindkét változat végén Thanos a naplementét figyelve mosolyog. Az egyedüli – nem is kicsi – különbség azonban az, hogy a képregényben Thanos nem éri el célját és farmerként folytatja tovább életét.

in-8.jpg

10. A stáblista utáni jelenetet is mindenképpen meg kell említenünk, hiszen Nick Fury Marvel kapitány segítségét kéri a csipogón keresztül. Brie Larson főszereplésével érkező film jövőre, még a Végtelen háború folytatása előtt debütál az amerikai mozikban.

in-9.jpg

Forrás: screenrant.com

Borítókép forrása: imdb.com

Szólj hozzá

Marvel Bosszúállók Végtelen háború