2018. máj 09.

Nyári filmajánló – 10 film a nyári szezonra

írta: agn.f
Nyári filmajánló – 10 film a nyári szezonra

nyari_filmek.jpg

A nyári hónapok általában nem a legnagyobb blockbuster-várományos filmekről híresek. Viszont idén nyáron bőven akadnak olyan alkotások, amikért érdemes beülnünk a klimatizált vetítőtermekbe. Most összegyűjtöttük a 10 legjobban várt nyári filmet. Lássuk, melyek is ezek!

Jurassic World: Bukott birodalom (június 7.)

A film több évvel a Jurassic World első része után játszódik. Egy kitörni készülő vulkán veszélyezteti az Isla Nublaron-on élő lényeket, amik teljesen elfoglalták a szigetet. Az első részből is jól ismert Claire Dearing megalapította a Dinosaur Protection Group nevű szervezetet, ami a dinoszauruszok fennmaradásáért küzd. A szervezet mellett Chris Pratt, Oxen Grady és Bryce Dalls Howard segítenek a különleges állatok megmentésében. Bár még be sem mutatták a második részt, már hivatalos, hogy jön a trilógia harmadik része is, amely 2021-ben debütál a mozikban.

Ocean’s 8 – Az évszázad átverése (június 7.)

George Clooney és Brad Pitt főszereplésével készült 2001-es rész után idén érkezik a folytatás. A változtatás csupán az, hogy idén női főszereplőkkel izgulhatjuk végig a történetet. A filmben olyan sztárok tűnnek fel, mint Sandra Bullock, Anna Hathaway, Dakota Fanning, Katie Holmes vagy Rihanna. A június 7-én debütáló filmben Danny Ocean hugáé, Debbie Ocean-é lesz a főszerep, aki egyből az évszázad rablását tervezgeti New York egyik leghíresebb, sztároktól hemzsegő MET Gáláján.

Kszi, Simon (június 21.)

A történt a Csillagjainkban a hiba, a Mielőtt megismertelek és a Minden, mindent ifjúsági romantikus filmeket követi. Főhősünk, a 16 éves Simon nem jelentkezett ki levelezőjéből így féltve őrzött titka rossz kezekbe került. Bluegreen118 álnév alatt író illető elkezdi zsarolni a fiút azzal, hogy kiteregeti legnagyobb titkát, méghozzá azt, hogy meleg. A szokatlanul tartalmas történet Nick Robinson főszereplésével június 21-én érkezik a mozikba.

Felelsz vagy mersz? (június 21.)

A horrorfilm kedvelők is örülhetnek, ugyanis június végén debütál a haza mozikban a Felelsz vagy mersz? című film, Lucy Hale főszereplésével. Fiatalok egy csoportja a Felelsz vagy mersz? játékkal játszik mexikói kiruccanásuk alkalmából. Idővel a játék azonban halálosan komolyra fordul. Visszatérve a nyaralásból furcsa dolgokkal szembesülnek szereplőink, valaki vagy valami elkezdi megbüntetni őket, ha hazudnak vagy ha nem merik megtenni a bátorságpróbát.

Felhőkarcoló (július 12)

Will Sawyer-t alakító Dwayne Johnson egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, azonban jelenleg felhőkarcolók biztonsági szakértőjeként tevékenykedik. Egy megbízás miatt Hongkongba utazik, azonban az akció nem éppen úgy sül el, ahogy azt eredetileg tervezte, ugyanis a világ legmagasabb épülete kigyullad, amiért őt okolják. Hősünk ezek után versenyt fut az idővel: miközben a hatóság üldözőbe veszi, ő megpróbálja megállítani az igazi felelősöket és megmenteni családját a tűz fogságából.

A hihetetlen család 2. (július 19.)

A nyáron sem maradunk animációs filmek nélkül. Több, mint 14 év várakozás után végre jön kedvenc szupercsaládunk legújabb része. A folytatásban új kihívások várnak a családra. Nyúlánka munkába állásával Mr. Irdatlanra hárulnak a szülő feladatok, miközben a legfiatalabb gyerekük felfedezi óriási és kontrollálhatatlan szuperképességét.

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba (július 19.)

A 2008-as Mamma Mia musical hatalmas sikert adatott. 610 millió dolláros bevételével egyike lett minden idők legnépszerűbb musicalfilmjeinek. Idén pedig jön a folytatás, ahol újra láthatjuk Amanda Seyfried-et, Maryl Streep-et, Pierce Brosnant és sok más jól ismert arcot. A szintén ABBA dalokra épülő filmben most visszarepülünk az időben, amikor Donnáékat fiatalkorukban láthatjuk.

A Hangya és a Darázs (július 26)

A Hangya folytatásában Scott Lang élete fenekestől felfordul. Miközben megpróbál újra visszarázódni az apaszerepbe, nem feledheti szuperhős múltját sem. Már nem kell egyedül megküzdenie ellenfeleivel, ugyanis szuper segítséget kap Darázs személyében.  A történetben, a két főszereplő, Paul Rudd és Evangeline Lilly mellett Michael Douglas, Michael Pena, David Dastmalchian, Bobby Cannavale, Judy Greer és Abby Ryder Fortson is feltűnik majd. A film Peyton Reed rendezésében készül, akit az Igenember és a Szakíts, ha bírsz című filmekből ismerhetünk.

Mission: Impossible – Utóhatás (augusztus 2.)

22 éve már annak, hogy Tom Cruise először bújt Ethan Hunt bőrébe. Az idén augusztusban debütáló Utóhatást beárnyékolta egy csúnya forgatási baleset, azonban végre elkészült a várva várt film. A Titkos Nemzetben végrehajtott akció utóhatásai egymás ellen uszítják a csoporttagokat, akik megpróbálják megoldani a rosszul alakult küldetés okozta problémákat. 

Meg – Az őscápa (augusztus 9.)

A történet szerint egy mélytengeri kutatóállomást megtámad egy hatalmas, kihaltnak hitt, őskori lény. Jason Statham által alakított Jonas Taylor-re vár majd a feladat, hogy megállítsa a gigantikus szörnyeteget.

Borítókép forrása: imdb.com

Szólj hozzá

filmajánló Meg Nyár Felhőkarcoló Mamma Mia! Mission: Impossible Jurassic World 2 Oceans 8 Hangya és a Darázs Kszi Simon Felelsz vagy mersz A hihetetlen család 2